Brugse schoonmaakbedrijf Cleandienst zet onverminderd zijn opmars verder

10/05/2021 - WICHELEN
De Brugse schoonmaakgroep Cleandienst neemt Ad Domus in Wichelen over. Met de acquisitie versterkt Cleandienst haar marktpositie met enkele grote en sprekende internationale referenties. Cleandienst is het snel groeiende en ambitieuze bedrijf van de familie Huys.

Cleandienst, onderdeel van de bedrijvengroep van de familie Huys, neemt het personeel- en klantenbestand van de familiale speler Ad Domus (25 medewerkers, 600.000 euro jaaromzet) over. De West-Vlaamse marktleider breidt hierbij zijn bestaande klantenportefeuille verder uit in Oost-Vlaanderen. Die portefeuille bestaat zowel uit kmo’s als uit internationale en zelfs beursgenoteerde bedrijven.

Cleandienst zal hen verder faciliteren in periodieke schoonmaak, professionele ramenwas en industriële opkuis. “We merken ook een verschuiving naar preventieve desinfectieplannen en interventieplannen bij virusbestrijding bij onze klanten in deze tijden van corona”, zegt Lucie Huys, die sinds 2019 gedelegeerd bestuurder is bij Cleandienst. Zij is de dochter van eigenaar Benedict Huys.

Tweede generatie familiebedrijf

Vandaag bedient het toonaangevend schoonmaakbedrijf 2.000 locaties met 500 toegewijde collega’s. Dankzij de 5 lokale verankeringen (Brugge, Kortrijk, Gent, Antwerpen en Brussel) wordt nauw contact met klanten en collega’s bewaard.

De toekomst ziet er rooskleurig uit voor het West-Vlaams schoonmaakbedrijf. “We staan niet stil en bereiden ons voor op verdere groei” vertelt Lucie Huys met volle enthousiasme. “Recent verhuisden wij met ons kantoor te Kortrijk naar een gloednieuwe locatie, die expansie beter mogelijk maakt. De nieuwe vestiging tegenover Kortrijk Xpo biedt ons bijvoorbeeld meer visibiliteit en ligt op een goede invalsweg.” Cleandienst bekijkt ook verdere uitbreidingen naar lokale verankeringen zoals in Limburg.

Cleandienst is een tweede generatie familiebedrijf dat zich toespitst op verschillende activiteiten: CleanOffice, CleanWindows, CleanSchool, CleanRetail, CleanIndustry en CleanWorks.

Naast Cleandienst behoren ook Recon Bouw (Wim Huys), Recon Damage Solutions (Bob Huys) en Ascot Projects (Vic Huys) tot de familiegroep onder het toeziend oog van oprichter Benedict -alias ‘Dicky’- Huys.