Cleandienst is reddende engel voor Cibo Cleaning

19/07/2017 - Gent

Amper enkele dagen nadat schoonmaakbedrijf Cibo Cleaning uit Melle failliet werd verklaard door de Gentse rechtbank van koophandel, is er al een oplossing gevonden voor de 220 medewerkers. Het Brugse Cleandienst (CD) van zaakvoerders en eigenaars Benedict Huys en Alex Nyssen nemen het volledige handelsfonds van het Oost-Vlaamse bedrijf over uit curatele.

“We zullen de activiteiten van Cibo Cleaning opnieuw helemaal opstarten en verder zetten, beginnend met een propere lei”, aldus Benedict Huys. “We streven naar een maximale continuïteit voor zowel de medewerkers als de klanten. Iedereen wordt de komende dagen gecontacteerd en geconsulteerd. Sowieso willen we met een zo volledig mogelijke bezetting verder werken.”

Cleandienst heeft zich sinds zijn ontstaan in 1990 in heel Vlaanderen een hele reputatie opgebouwd. Het familiebedrijf heeft hoofdkantoren in Brugge, Kortrijk en Gent (Ghelamco Arena) en biedt de markt de breedst mogelijke waaier aan schoonmaakactiviteiten aan, inclusief opruiming na brand of andere rampen.

Zowel CD als het overgenomen Cibo Cleaning mikken op professionele schoonmaakdiensten aan de bedrijfswereld. Cleandienst is goed voor een omzet van om en bij de 9 miljoen euro en telt net geen 300 medewerkers. Cibo Cleaning, dat actief was in Oost- en West-Vlaanderen, Antwerpen en Brussel, was in 2016 nog goed voor een jaaromzet van om en bij de 6,6 miljoen euro met 220 mensen (15 bedienden, 205 arbeiders).