Schoonmaak tijdens corona

04/05/2020 - Kortrijk
Na enkele weken telewerken of tijdelijke werkloosheid kunnen de eerste werknemers vandaag terug naar hun vaste werkplek. De ene vertrekt met een bang hartje, de andere staat te springen om even het huis uit te zijn. Zo ook onze collega Nathalie Lapeirre.

“Geniet jij maar van de paasvakantie samen met je zoontje’, hadden ze mij bij Cleandienst gezegd. ‘We zien elkaar dan wel weer aan het einde van de vakantie.’ Maar dan kreeg ik telefoon en intussen zijn we weer drie weken verder. Het wordt tijd dat ik nu opnieuw kan beginnen.”

“Enerzijds ben ik wel blij dat ik zo lang thuis kon blijven met mijn zoontje. Maar anderzijds begon ik mij ook te vervelen. En mijn zoon is nog maar 3 jaar. Laat ons zeggen dat hij enorm veel aandacht vraagt. (lacht) Versta me niet verkeerd, ik zie hem graag, maar ik zal toch blij zijn als ik weer eens met iemand anders kan praten. Al is het niet zeker hoeveel volk ik zal tegenkomen. Ik maak altijd schoon op twee scholen, daar zullen in het begin nog niet veel kinderen rondlopen natuurlijk.

Nathalie Lapeirre: Blij dat ik weer met iemand anders ga kunnen praten.

“Al is het ook een beetje dubbel. Ik ben blij dat ik weer aan de slag kan, maar er zijn ook opnieuw de praktische problemen, zoals opvang voor mijn zoontje. Er zijn nu geen ouders of schoonouders op wie ik beroep kan doen natuurlijk. Op de twee mémés al zeker niet. Al kan ik normaal wel terugvallen op de noodopvang in Beveren-Leie. Niet dat mijn zoontje dat zelf erg vindt. Ik ken dat: straks staat hij daar aan de schoolpoort, ziet hij een van zijn vriendjes en is het snel genoeg: ‘Da-aag mama’.

“En er is toch ook de schrik om iets op te doen. Al nemen we best wel veel voorzorgsmaatregelen: we dragen een mondmasker en handschoenen, al deed ik dat ook al tijdens de laatste drie weken dat ik werkte. En verder vaak de handen wassen en ontsmetten hé. Dat wordt natuurlijk ook wat iedereen binnenkort moet doen. Dus ja, wij gaan straks niet weten waar ons hoofd staat. (lacht) Deuren, toiletten, bureaus, klaslokalen... We beginnen er met goeie moed aan.”

Bron: De Morgen 
Foto: Tim Dirven